Uw dak laten ontmossen

Is dakreiniging noodzakelijk? Als u in uw omgeving rondkijkt, zult u zien dat 80-90% van de daken van huizen bedekt is met lelijk mos en algen.
Dit ziet er niet alleen onaangenaam uit, maar mosgroei op het dak kan na verloop van tijd ook schade aan uw dak veroorzaken.
Het mos werkt als een spons die het vocht uit de lucht en het regenwater opneemt.
Wanneer het mos bevriest, zet het uit aan de oppervlakte, wat kan leiden tot scheuren in de dakranden en het optillen van dakpannen. We hebben ook gezien dat mos zich een weg vreet in de dakpannen, wat kan leiden tot beschadiging van het oppervlak. Dus ja inderdaad Dak ontmossen  is belangrijk.

Uw dak laten ontmossen

De meest gebruikelijke manieren om een dak schoon te maken is door het dak onder druk te wassen of door het dak zachter te wassen.

Het dak onder druk wassen wordt uitgevoerd door het dak te betreden met behulp van toegangsapparatuur zoals een MEWP (hoogwerker) of met behulp van touwtoegang en dakladders. Als het dak volledig toegankelijk is, kan het dak onder druk worden gewassen met behulp van een draagbare steiger en telescopische lansen. dak onder druk wassen

Dakreiniging in  Vlaanderen

Dak ontmossen ook bekend als Soft wassen van het dak is een manier van het reinigen van het dak zonder de noodzaak van een hogedrukreiniger. Ook dit wordt gedaan via een draagbare steiger en telescopische dakschraapgereedschappen of door toegang tot het dak te krijgen via een dakladder en de operator vast te zetten met valbeveiliging. Het grootste deel van het mos wordt met de hand verwijderd, waarna een mos- en algenbehandeling wordt toegepast om eventueel overblijvend mos/algen te doden, wat op zijn beurt resulteert in een schoner dak na verloop van tijd. dak mos verwijderen

Welke chemicaliën worden gebruikt om daken te reinigen?

De belangrijkste chemicaliën voor het reinigen van daken zijn producten op basis van natriumhypochloriet, die onmiddellijk resultaat geven.
De producten op basis van natriumhypochloriet worden gewoonlijk op het dak gesproeid nadat het mos is verwijderd en vervolgens afgewassen, aangezien het niet raadzaam is dit product op het dak te laten zitten.

Een andere gebruikte chemische stof is een biocidebehandeling (DDAC) die op de dakpannen wordt aangebracht, maar in plaats van te worden afgespoeld, wordt dit product op het dak gelaten om het in de loop van de tijd met de natuurlijke weerscycli te laten inwerken.
Hoe vaak moet u uw dak reinigen?

Als uw dak eenmaal is gereinigd en er na de reiniging een biocide is aangebracht, blijft het dak gemiddeld 3-5 jaar schoon. Deze tijdspanne is afhankelijk van de omgeving van het pand, aangezien een huis op het platteland sneller tekenen van hergroei zal vertonen dan een herenhuis.
Om het dak langer schoon te houden kan een onderhoudsbehandeling worden toegepast zodra het dak tekenen van hergroei vertoont, waardoor het dak nog vele jaren schoon blijft.

Is het reinigen van uw dak schadelijk?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt, veel mensen hebben de illusie dat het reinigen van uw dak de dakpannen zal beschadigen door het verwijderen van een “beschermende laag”.
Een oud betonnen dak heeft het gekleurde oppervlak van de dakpannen al verloren door de barre weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk en dit is de reden waarom u bij het reinigen van oude betonnen daken ziet dat ze allemaal dezelfde kleur hebben.

Met behulp van de juiste druk en mondstuk, samen met het gebruik van een professioneel dak reinigingsbedrijf ofwel de zachte wassen of hogedrukreiniging optie zal geen schade veroorzaken aan uw dak.

We hebben een kleine video gemaakt om 5 van de meest populaire dakpannen op Britse huizen te laten zien, zowel voor als na het onder druk wassen

Zoals u in de video kunt zien, zijn de dakpannen bij gebruik van de juiste druk helemaal niet beschadigd.

Zacht wassen van het dak is nog minder hardhandig omdat het hele reinigingsproces van het dak wordt uitgevoerd zonder enige druk uit te oefenen. Het mos wordt verwijderd met handgereedschap en de behandeling wordt aangebracht met lagedrukspuiten.

Hoeveel kost het om een dak te laten reinigen?

Elk dak is anders en er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de prijsbepaling van een dakreiniging.

Wanneer een bedrijf een prijsopgave voor een dakreiniging komt doen, zal het rekening houden met de grootte van het dak, de hoeveelheid mos op de dakpannen, de toegang tot het dak, het type dakpannen enzovoort.

Dus, het is niet zo eenvoudig als zeggen dak reinigen kost X bedrag.

Een richtprijs voor het reinigen van uw dak door middel van hogedrukspuiten na het spreken met veel dakreinigingsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk vonden we variëren van £8-15 per vierkante meter.

Om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen dient een professioneel dakreinigingsbedrijf een bezoek te brengen aan de woning, zodat zij de toegang tot het dak, de vervuiling, de grootte etc. volledig kunnen bekijken.

Hoeveel kost het om mos van een dak te verwijderen?

Zacht wassen of het verwijderen van mos van een dak is meestal een goedkopere optie dan hogedrukreiniging.
Waar u op moet letten als u uw dak zacht laat wassen, is dat u precies uitzoekt welk product het bedrijf op uw dak zal aanbrengen nadat het mos is verwijderd.
De biocide behandeling is wat zal doden alle biofilm en uw dak te beschermen tegen elke nieuwe aangroei dus het gebruik van een top-kwaliteit behandeling is essentieel om ervoor te zorgen krijg je de best mogelijke resultaten.