Rainbow Power Nozzle basisonderhoud

Het Rainbow Power Nozzle basisonderhoud wordt aanbevolen om uw Rainbow tapijtreiniger in goede staat te houden.

Waarom heeft het onderhoud nodig?

De rainbow stofzuiger Power Nozzle is een zeer krachtig hulpstuk dat door Rexair is ontworpen om uw tapijten en vloerkleden schoon te maken, maar op den duur blijven vuil en losse haren aan de aandrijfrolborstel kleven waardoor deze minder efficiënt wordt.

Bovendien wordt de aandrijfrolborstel aangedreven door een rubberen band die bij normaal gebruik uitrekt. U zult de rubberen band moeten vervangen zodra deze versleten is en voordat hij breekt.

Bij de Power Nozzle wordt een extra reserve-rubberband geleverd die zich in het onderste gedeelte van de aandrijfkop bevindt.

Hoe het onderste deksel van de Power Nozzle te openen en te sluiten
Om toegang te krijgen tot de aandrijfas van de Power Nozzle-rolborstel en de reserve-rubberriem moet u het bodemdeksel openen.

Dit is de eerste stap om uw Power Nozzle schoon te maken en te onderhouden. Er zijn twee verschillende modellen van de Power Nozzle-afdekking. Bekijk de video’s hieronder om te zien welk model u heeft.

Oude onderklep van de sproeier

Nieuwe Power Nozzle-bodemkap

Hoe de Power Nozzle verlicht te openen en te sluiten
Schoon spruitstuk van de Power Nozzle
Zodra u de onderklep van de sproeier hebt geopend, moet u het inlaatspruitstuk reinigen van vuil, losse haren en ander materiaal dat de inlaat bedekt. Bekijk de video voor referentie.

Hoe de aandrijfriem van de sproeier te vervangen.

Deze stap is zeer belangrijk om het op de juiste manier te doen. Zodra u de oude rubberen riem rond de wals hebt vervangen, moet u de walsborstel in dezelfde positie terugzetten als voorheen. Deze stap is zeer belangrijk, want als u de rol op de verkeerde manier plaatst, zal de motorsproeier het vuil niet opzuigen, maar het stof wegblazen en verspreiden.

Gebruik de inkeping van de Power Nozzle-rol als referentie voor de positie van de rol. Voordat u de borstel verwijdert, moet u op de positie van de inkeping letten, zodat u de borstel later aan dezelfde kant kunt terugplaatsen.