DOET GOOGLE EINDELIJK IETS AAN SLOTENMAKERSFRAUDE/OPLICHTING?

Ten eerste sorry voor het gebrek aan berichten de laatste tijd ik heb de site verwaarloosd als gevolg van zeer druk geweest. Ik zou graag minstens een keer per week een bericht willen schrijven, maar ik weet zeker dat de meesten van jullie die dit lezen begrijpen dat werken en geld verdienen op de eerste plaats komen. Een vrolijke noot is dat The Locksmith World nu meer dan 250 abonnees heeft, wat voor een klein blogje van mijn hand te gek is! Dus dank aan alle abonnees, oud en nieuw, het wordt zeer gewaardeerd. Voel je vrij om de site te delen met je slotenmakersvrienden en op social media om nog meer abonnees te werven. Dus laten we aan de slag gaan!

DOET GOOGLE EINDELIJK IETS AAN SLOTENMAKERSFRAUDE/OPLICHTING?

Zoals we allemaal weten wordt deze branche overspoeld door oplichters, cowboys, klusjesmannen en nationale bedrijven die ons allemaal een slechte naam bezorgen en allemaal invloed hebben op onze winst en jaarlijkse omzet. Vandaag las ik een bijzonder interessant artikel op de website van Slotenmaker Rumst . Het lijkt erop dat Google eindelijk hard optreedt tegen oplichters van slotenmakers. De aanpak is gericht op Google maps/places listing en Adwords accounts. Iedereen die momenteel op Google maps staat, weet dat je een klein verificatieproces moet doorlopen om te bewijzen dat je bedrijf zich bevindt waar je zegt dat het zich bevindt. Dit wordt gedaan door het sturen van een verificatiebericht naar het adres met een code die u vervolgens invoert in uw Google Mijn Bedrijf pagina en dat is het allemaal gedaan.

Het nieuwe verificatieproces omvat het beantwoorden van vragen op een formulier van Google en van een derde verificatiebedrijf. Het proces zou snel en eenvoudig moeten zijn en zal van invloed zijn op bestaande listings en nieuwe listings. Het lijkt erop dat dit begint in San Diego. Ik heb in het verleden veel gelezen over oplichting door slotenmakers in de Verenigde Staten, waar niet-gelicentieerde slotenmakers frauduleus handelen en klanten van honderden dollars aftroggelen. Het zou natuurlijk geweldig voor hen zijn als ze van deze oplichters af konden komen!

Maar hoe zit het met ons in het Verenigd Koninkrijk?

Zoals jullie allemaal weten hebben wij geen vergunning nodig om als slotenmaker te werken in Groot-Brittannië. Dus hoe kan Google oplichters uit hun lijsten in Groot-Brittannië verwijderen? Het proces lijkt puur op de VS gericht te zijn en ik heb nog niets gezien over een overstap naar Groot-Brittannië. Als het hier van kracht wordt, kunnen ze misschien de mensen die Google spammen met valse adressen eruit halen, aangezien het verificatieproces hopelijk een betere manier zal vinden om adresfraude en bedrijven met veel vermeldingen op verschillende adressen te stoppen, maar naar mijn mening zal het geen einde maken aan nationale bedrijven die te hoge kosten in rekening brengen of Bob de klusjesman die een complete puinhoop van een klus maakt. De enige manier waarop we dat kunnen doen is door slotenmakers in het VK een vergunning te geven en het illegaal te maken om handel te drijven zonder de juiste documenten en opleiding/examens. Meer informatie over het verificatieproces vindt u in dit Google Help-artikel