Airco installeren

Voordat u begint met rond te shoppen voor uw perfecte airconditioningsysteem, hebben we een eenvoudige gids samengesteld over wat u in aanmerking moet nemen bij het verkrijgen van een AC installatieofferte.

Airco installeren tips

Deze tips zullen helpen om het installatieproces een makkie te maken!

1. ALLEEN LEVERING VS. LEVERING EN INSTALLATIE
Bij de aankoop van een AC-eenheid, zijn er twee opties. U kunt ervoor kiezen om uw AC-eenheid te kopen zonder de installatiekosten toe te voegen aan de factuur en zelf op zoek gaan naar een installateur (Supply Only), of u kunt ervoor kiezen om de AC-eenheid te kopen en de wederverkoper het installatieproces ook voor u te laten beheren (Supply and Install). Voor welke optie u ook kiest, raadpleeg een professionele verkoper voordat u een AC-unit koopt om u te helpen het juiste model en de juiste capaciteit te kiezen.

2. HET KIEZEN VAN EEN GERENOMMEERDE INSTALLATEUR
Een AC-eenheid is een investering, dus het is belangrijk om de juiste installateur te vinden om deze reis met u te maken. De wederverkoper of detailhandelaar waar u uw AC-eenheid koopt, moet installatiediensten kunnen aanbieden en betrouwbare, erkende AC-specialisten of koelmonteurs in dienst hebben. U kunt ook zelf een installateur uitzoeken. Zorg ervoor dat u offertes vergelijkt en verwijzingen krijgt voordat u uw keuze maakt. Als een snelle gids – u wilt dat uw installateur te zijn:

Ervaren – met andere woorden, in staat zijn om referenties voor het soortgelijke type van AC installatie aan de jouwe te bieden.

Goed gekwalificeerd – houder zijn van een geldige en actuele Koel- en Airco licentie van een relevant type.

Lees HIER meer hierover.

2. Adequaat verzekerd – U bent vooral geïnteresseerd in de beschikbaarheid en de geldigheid van hun aansprakelijkheidsverzekering die schade aan eigendommen of persoonlijk letsel van derden dekt, mocht er iets, hoewel zeer onwaarschijnlijk, gebeuren tijdens de installatie.

3. EEN OFFERTE KRIJGEN
Nu u uw huiswerk hebt gedaan, kunt u beginnen met het verkrijgen van offertes. Zoals gezegd, is het verstandig om offertes aan te vragen bij een paar aanbieders om te vergelijken op prijs, referenties en de algehele service die u tot nu toe heeft ontvangen. In termen van best practice, AC installateurs moeten u een inspectie van het gebied aanbieden om ervoor te zorgen dat de capaciteit en specs allemaal in lijn zijn met uw koeling en/of verwarming eisen. Het belangrijkste is dat ze een gedetailleerde offerte uitbrengen met gedetailleerde beschrijvingen, betalingsvoorwaarden en aanbetalingen, insluitingen en uitsluitingen, garanties, verzekeringen, onderhoudsaanbevelingen enz.

4. NIET ALLE INSTALLATIEGARANTIES ZIJN GELIJK
Controleer altijd bij de installateur hoe lang hun installatiegarantieperiode is. Bijvoorbeeld, goedkopere installatie offertes kunnen slechts 6 maanden garantie bevatten, dus als een gaslek 12 maanden duurt om ontdekt te worden heeft u geen recht op enige vergoeding van de installateur anders dan een morele verplichting. De meeste gerenommeerde installateurs bieden minimaal 12 maanden garantie en sommigen bieden zelfs dezelfde garantie als het product. Dit zal ook variëren tussen de split systemen en leiding systemen; Daarom is het altijd goed om te controleren wat voor soort garantie is inbegrepen bij uw installatie offerte.

5. WEES BEDACHT OP VERBORGEN OF ONVOORZIENE KOSTEN
Voordat u beslist met welke installateur u in zee gaat, moet u precies weten wat ze u in rekening gaan brengen – zorg ervoor dat u vraagt of de offerte definitief is en of er nog andere mogelijke kosten aan verbonden zijn.

Hier is een idee van een aantal van de andere extra kosten die u zou kunnen worden geconfronteerd met, afhankelijk van de complexiteit van het werk:

Extra leidingen en verbindingskabels nodig (als een unit bijvoorbeeld op een 2e verdieping wordt geïnstalleerd);
Installatie van meerdere units;
Extra kosten als een gebied moeilijk toegankelijk is (zoals het dak);
Installatie op een betonnen plaat (als een buitenunit op de grond wordt geïnstalleerd en er geen betonnen plaat is om de unit op te plaatsen);
Beugels (als een buitenunit aan een muur moet worden bevestigd);
Elektrisch werk (als circuit upgrades etc. nodig zijn).

Door hier goed van op de hoogte te zijn, kunt u deze problemen bespreken en er op anticiperen voordat ze zich mogelijk voordoen.

Nu u helemaal op de hoogte bent, kunt u beginnen met het maken van offertes!

Vergeet niet dat onze dealers in het hele land gevestigd zijn en graag al uw vragen beantwoorden en u ondersteuning bieden.