Palen veranda vastzetten met turbobeton

Indien u een veranda laat aanbouwen, of u kiest ervoor om deze zelf te bouwen, zijn er tal van opties. U hebt keuze uit hypermoderne veranda’s die een verlengstuk van uw woning vormen. De ondergrond kan bestaan uit natuursteentegels; buiten- of binnentegels. De keuze voor buitentegels past bij een veranda wat eigenlijk een overkapt buitenterras is, en de keuze voor binnentegels is logisch indien de veranda eigenlijk fungeert als uitbouw van de woonkamer.

Keuze voor een overkapping?

Indien u zelf een veranda gaat bouwen, die voornamelijk zal fungeren als terrasoverkapping, dan kunt u de bouwmaterialen in principe bij de bouwmarkt halen. Om uw woning een landelijke karakter te geven kiest u voor hardhouten palen. Wilt u een meer eigentijdse, moderne overkapping, dan kiest u voor bijvoorbeeld aluminium.

In het geval van een houten overkapping over een bestaand terras dan kunt u ervoor kiezen om de palen in de ondergrond vast te zetten d.m.v. turbobetonmortel. Dit zorgt voor een zeer snelle afwerking en maatwerk oplossing voor het stevig aanbouwen van de houten overkapping.

Kuilen opvullen met turbobetonmortel

Daar waar de steunpalen van de overkapping komen, graaft u smalle kuilen uit van ca. 30 cm. diepte waar de palen in geplaatst zullen worden. Staan de palen eenmaal op de juiste positie, dan vult u deze voor de helft met water. Hieraan voegt u de mortel toe, waarbij u de paal eenmaal oplicht en weer terug plaatst – hierdoor kan het mengsel ook onder de paal komen.

Na deze behandeling zijn de palen na zo’n 3 uur belastbaar, zodat u door kunt gaan met uw werkzaamheden.

Meer weten? U bestelt turbobeton op de website Betondingen.nl